Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokihab (csokimousse)

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 adaghoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg csokoládé
  • csipet só
  • A díszítéshez:
  • csoki
  • gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. 2 evőkanál vaníliás cukrot hozzáadunk, majd tovább verjük, ha kész, betesszü a hűtőbe.

A tejszínt felverjük 2 kanál cukorral, majd óvatosan összekeverjük az előző habunkkal, és így rakjuk újra hűtőbe.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk (én raktam hozzá pár csepp olívaolajat.) Ha kihűl az olvasztott csoki, a hűtőből kivett habunkhoz adjuk, óvatosan elkeverjük, és további 3 órára hűtőbe tesszük.

Reszelt csokoládéval és gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss