Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokibonbon kétféleképpen (paleo recept)

Hozzávalók

  • Azonnal fogyasztandó változat:
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 2 ek akácméz
  • 2 ek kakaópor (22%-os)
  • Ajándékba adható változat:
  • 10 dkg kakaóvaj
  • 7 dkg méz
  • 5 dkg kakaópor

Elkészítés

    1. A kókuszzsírt egy tálba tesszük, és egy kis habverővel elkezdjük keverni. Amennyiben a zsír darabos, és nem krémes, egy picit rámelegítünk, de csak annyira, hogy ne folyjon. Aztán beletesszük a mézet és a kakaóport, és simára keverjük.
    2. A kész masszát bon-bon formába adagoljuk, majd kicsit megütögetjük, hogy egyenletesen jusson minden kis résbe. Hűtőszekrényben 15-20 perc alatt megdermed, ekkor már lehet is fogyasztani!

    Ajándéknak ez a verzió nem annyira praktikus, ezért a kókuszzsírt, ami a gyenge pont, lecseréljük kakaóvajra. 

    1. A mézet egy fém vagy kerámia tálban vízgőzön felforrósítjuk, majd a kakaóvajat hozzáadjuk, kevergetve felolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy a vízgőz nehogy a keverőtálba csapjon, mert az összeugrasztja a keverékünket!
    2. Amikor a kakaóvaj felolvadt, elzárjuk a tűzhely lángját, és hozzáadjuk a masszához kakaóport, majd simára keverjük. A tálat a melegvíz fölött hagyjuk addig, amíg a csokoládét formákba adagoljuk.
    3. Szobahőmérsékleten is megszilárdul a csokoládé, de a hűtőszekrényben gyorsabban megdermed, így kisebb az esély, a méz és a kakaóvaj különválására. Mikor megdermedt, csomagolható, vagy fogyasztható. 
Mind a két finomságot akár egy csipet fahéjjal, vagy narancshéjjal is megbolondíthatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin