A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássáráját és a vaníliaaromát. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkvert lisztet.
4 db kis tortaformát (12 cm átmérőjű) kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, és a közepére teszünk egy kisebb, kb. 8 cm átmérőjű desszertgyűrűt, aminek az oldalát szintén bevajazzuk.
A piskótamasszát habzsákba töltjük, hogy egyszerűbb legyen vele dolozni, és a tortaforma szélén hagyott kb. 2 cm-es üres részbe töltjük. 180 fokon 5-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve levágjuk az esetleges felesleget, majd óvatosan leválasztjuk a formáról a piskótát, és az így kapott hengert tálcára helyezve kihűtjük.
A tortaformák alját bevonjuk folpackkal és rácsatoljuk az oldalukat. Beletesszük a piskóta hengert. Alufóliából a kör átmérőjének mefelelő lapot hajtogatunk és a kör közepére helyezzük (ez teszi lehetővé hogy a krém csak félig töltse ki a hengert).
A csoki mousssehoz az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és 4-5 evőkanál tejszínt, hogy fellazítsuk a csokimasszát.
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a csokis masszához keverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan kanalazva a csokimasszába forgatjuk.
A tortaformánk aljára helyezünk pár szem málnát, majd rákanalazzuk a csoki mousse-t (vigyázzunk, hogy közben a fólia a helyén maradjon), és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve felállítjuk a hengereket, a tetejét leöntjük csokival, végül málnával díszítjük.