Elkészítés: A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
A kávét, a tejet és a rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk, és a forma aljába szorosan egymás mellé rakjuk.
A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral, jól feltekerjük, a két végét levágjuk, és félretesszük. /Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát, így 14 db elegendő volt./
A vaníliás pudingot felfőzzük 5 dl tejjel és 3 anál cukorral, és melegen ráborítjuk a babapiskótára.
Ezután következik a csigaalak: a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le.
Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát,amit előzőleg lecsepegtettünk. A befőtt levével a puncsos pudingot felfőzzük, és ezt is melegen a meggyre borítjuk.
Az így elkészített ínyencséget kihűtjük, a hűtőszekrénybe helyezzük, és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre