Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csodás csalafinta palacsintatorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához:
  • 25 db kisütött palacsinta
  • kb. 14 darab babapiskóta
  • kávé
  • tej
  • rum
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémekhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 5 + 5 dl tej a felfőzéshez
  • 3 + 3 evőanál cukor
  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral.

A kávét, a tejet és a rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk, és a forma aljába szorosan egymás mellé rakjuk.

A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral, jól feltekerjük, a két végét levágjuk, és félretesszük. /Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát, így 14 db elegendő volt./

A vaníliás pudingot felfőzzük 5 dl tejjel és 3 anál cukorral, és melegen ráborítjuk a babapiskótára.

Ezután következik a csigaalak: a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le.

Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát,amit előzőleg lecsepegtettünk. A befőtt levével a puncsos pudingot felfőzzük, és ezt is melegen a meggyre borítjuk.

Az így elkészített ínyencséget kihűtjük, a hűtőszekrénybe helyezzük, és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.

Megjegyzés

A pudingporokat ízlés szerinti mennyiségű cukorral főzzük fel.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss