Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd az 1 deci vizet és az olajat belecsurgatjuk. A darált diót, a sütőporral elkevert lisztet összedolgozzuk, és ezt is hozzáadjuk, végül a tojásfehérjét habbá verve beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon sütjük. Közben a kimagozott meggyet feldaraboljuk, lecsöpögtetjük. A felfogott meggylét összekeverjük 1 dl tejjel, majd a lisztet beleszórva krémmé főzzük. A margaint a cukorral habosra keverjük, ezután a kihűlt meggykrémhez adjuk. Az apróra darabolt meggyet is beleszórjuk, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, utána pedig megszórjuk csokidarával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre