Elkészítés: A margarint a csokival vízfürdő felett összeolvasztom (ne legyen forró). Közben robotgéppel a tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverem. Hozzáadom a lisztet, majd az olvasztott csokit (ha nagyon forró, megfő a tojássárga, és darabos lesz, inkább kicsit hűtsük le előtte). Végül hozzáadjuk a darált mandulát/mogyorót, majd a tojásfehérje felvert habját.
Csatos tortaformában előmelegített sütőben (160 fokon) sütjük kb. 30-40 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre/fogpiszkálóra nem ragad a tészta).
A tetejét porcukorral meg lehet szórni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre