Csodálatos csokitorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg étcsoki
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg darált dió vagy mandula

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint a csokival vízfürdő felett összeolvasztom (ne legyen forró). Közben robotgéppel a tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverem. Hozzáadom a lisztet, majd az olvasztott csokit (ha nagyon forró, megfő a tojássárga, és darabos lesz, inkább kicsit hűtsük le előtte). Végül hozzáadjuk a darált mandulát/mogyorót, majd a tojásfehérje felvert habját.

    Csatos tortaformában előmelegített sütőben (160 fokon) sütjük kb. 30-40 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre/fogpiszkálóra nem ragad a tészta).

    A tetejét porcukorral meg lehet szórni.

Megjegyzés

Én mindig sütőpapírral bélelem a formát, de ki is lehet kenni. A vaníliás cukor helyett tehetünk bele aromát vagy igazi vaníliát is.

Aranka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin