Keress receptre vagy hozzávalóra

Csőben sült túrós palacsinta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 30 dkg túró
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás kemény habja
  • Az öntethez a tetejére:
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dkg cukor
  • mandulapehely

Elkészítés

    Elkészítés: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, fél órát állni hagyjuk.

    A tölteléket elkészítjük: a vajat a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját, a tejfölt és a tojás kemény habját.

    A palacsintákat kisütjük, a töltelékkel megtöltjük, és kivajazott hőálló edénybe vagy tepsibe rakjuk.

    Az öntetet hozzávalóit összekeverjük és a palacsintákra öntjük. Mandulapehellyel megszórjuk, majd megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ditti56 5 évvel ezelőtt
Nagyon szépen köszönöm:)
frauszabo 5 évvel ezelőtt
Isteni finom palacsinta!! Egy étteremben is megállná a helyét! Le a kalappal, köszi a receptet!
ditti56 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a véleményed Thomas. Igen,ezek vastagabb palacsinták. Mi amikor ketten vagyunk akkor csak felét szoktam készre sütni,másik fele menet a hűtőbe és másnap is megvolt az ebéd. Jó laktató palacsinták,az unokáim is nagyon kedvelik. Bizony ez a kék szín nagyon zavar,talán majd leveszi a Képszerkesztő ezt a színt. Üdvözöllek:Edit.
VivicaThomas 5 évvel ezelőtt
(Ditti56, még a kékes szín sem tántorított el, mert) nagyon egyszerű recept, köszönöm Neked! Abban voltam bizonytalan, hogy hány palacsinta lesz belőle, így inkább rögtön mindenből dupla adagot készítettem. Végül 18 (a sűrűbb tészta miatt elég vastag) palacsinta lett, amiből 10-et sütöttem meg egy nagyobb jénaiban. Az öntet dupla adagban mind ráment... Nagyon laktató volt, 1-2 palacsintánál többet nem lehetett egyszerre megenni, ill. örültem annak is, hogy nem volt nagyon édes, így a kevésbé édesszájúak porcukor nélkül ették szívesen. A többi palacsinta (kis környezetem legnagyobb örömére) \"szimplán\" kakaósan, lekvárosan, túrósan fogyott el. Nem most készítettem utoljára! Még egyszer köszi!
ditti56 5 évvel ezelőtt
Kérném a palacsintámról a kék színt levenni. Nem így küldtem be! Köszönöm előre is.

Hasonló Receptek

Magazin