Elkészítés: A tököt megtisztítom, kettévágom hosszában, és kiveszem a belsejét. Kb. 1 cm széles szeleteket vágok belőle, és a szeleteket még félbevágom, hogy könnyen elférjen a tepsiben.
Besózom a tökszeleteket, kicsit állni hagyom, majd kivajazott vagy olajozott tepsibe /tűzálló edénybe/ lerakom. Előmelegített sütőbe tolom, és 180-200 fokon addig sütöm, amíg megpuhul.
Közben a tojásokat, a tejfölt, a sajtot egy tálban összekeverem, sóval, borssal és a kaporral fűszerezem. Amikor már puha a tök, a keveréket egyenletesen elosztva ráöntöm a tetejére.
Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg szép rózsaszínűre sül. Kockára vágva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre