Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült tökös-kapros galuska

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A reszelt tököt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.

50 dkg lisztből, 1 tojásból, kevés vízből lágy galuskatésztát készítünk, és forrásban lévő, bő, sós, étolajos vízbe szaggatva kifőzzük.

Egy megfelelő méretű sütőtálat kikenünk étolajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

A lesózott tököt kinyomkodjuk, majd hozzáadunk 3 tojást, 10 dkg lisztet, a tejfölt, jól összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a galuskát és az apróra vágott kaprot.

Ezután a sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, végül zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép
pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss