Keress receptre vagy hozzávalóra

Csőben sült tejszínes karfiol

default user icon

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg karfiol
  • 4-5 szelet bacon
  • 2 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 2 dl tejszín
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 1 ek vaj (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 8-10 percig főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
    2. Egy serpenyőben kb. 5 perc alatt ropogósra pirítjuk az olajon a bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és üvegesre pirítjuk.
    3. A zöldségeket egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük, megfűszerezzük, majd rárakjuk a hagymát és a bacont. Rálocsoljuk a tejszínt, majd a reszelt sajttal megszórva 180 fokra  előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (érdemes az első kb 15 percben alufóliával lefedni). Kivesszük a sütőből, és néhány percig pihentetjük. Ropogós zöldsalátával kínáljuk.

Megjegyzés

A bacon mellé rakhatunk pár kolbászkarikát, és a tetejére szórhatunk magokat (szezám, lenmag stb.).

Ha fagyasztott zöldséget használunk, annak kb. 5 perc főzés is elég.

Addig sütjük, míg a sajt szép színt kap, és bugyogni kezd az alja.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin