Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült spárga burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg nem burgonya (A jelű, nem szétfövő )
  • 1 kg fehér spárga
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek citromlé
  • vaj vagy margarin a formához
  • 3 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 3 ág kakukkfű + a díszítéshez
  • 5 dkg hegyi sajt vagy más kemény sajt

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra). Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük, majd sós vízben előfőzzük kb. 5 perc alatt.
    2. A spárgát meghámozzuk, és a fás végeket levágjuk. Nagy edényben sós vizet forralunk a cukorral és a citromlével együtt, majd beletesszük a spárgasípokat és ugyancsak előfőzzük 5 perc alatt.
    3. Vajjal vagy margarinnal kikenünk egy nagy felfújtformát vagy sütőtálat. A közepén elrendezzük a lecsepegtetett spárgát, és rétegesen körérakjuk az egymást pikkelyszerűen fedő burgonyaszeleteket.
    4. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a megmosott kakukkfűről lecsipkedett leveleket. A burgonyát és a spárgát egyenletesen meglocsoljuk a szósszal, majd az előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Ezután megszórjuk a finomra reszelt sajttal, végül aranyszínű kérget sütünk rá 15-20 perc alatt. Tetszés szerint friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

      ÚJHAGYMA, SPENÓT, SÓSKA, SPÁRGA ÉS FRISS TÖK: VIDD A KONYHÁDBA A TAVASZT! TÖBB MINT 100 BEVÁLT TAVASZI RECEPT >>> 


Megjegyzés

Recept és fotó: Villeroy & Boch / TrendXpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin