Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült sajtos-zöldséges tészta

Hozzávalók

  • 15 dkg fodros kockatészta
  • 15 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3,5-4 dl tej
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • vaj

Elkészítés

    1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A tésztafőző vízbe tesszük a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és szintén lecsepegtetjük. A tésztát összekeverjük a zöldséggel. 
    2. Ezután besamelmártást készítünk: a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen.) Ekkor levesszük a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
    3. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint megszórjuk szerecsendióval, és hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
    4. Ezután hozzáadjuk a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan összeforgatjuk.
    5. Egy sütőformát vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a tésztás-zöldséges keveréket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon pirosra sütjük (kb. 30 perc). Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

    CSŐBEN SÜLT KELBIMBÓ SAJTBUNDA ALATT>>> 

    CSŐBEN SÜLT PARADICSOMOS TÉSZTA>>> 

    CSŐBEN SÜLT KARFIOL EGYSZERŰEN>>> 

Megjegyzés

A hagyományos tészták heyett, mint pl. a túrós vagy éppen krumplis tészta, készítsük el az ebédet kicsit változatosabban.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin