Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült sajtos tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg spenót
  • 30 dkg penne
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás

Elkészítés

    1. A gondosan megtisztított spenótot tűzálló tálba tesszük. Lefedve a 190 fokos sütőbe toljuk, és kissé megfonnyasztjuk néhány perc alatt. Ha kész, kiszedjük a leveleket a tálból, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet, és félretesszük.
    2. Kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük, és félretesszük.
    3. Felforrósítjuk a vajat, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Állandó kevergetés mellett, kis adagokban felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A mártáshoz keverjük a sajtot a szétválasztott tojások sárgájával, a tésztával, továbbá a durvára vágott spenóttal együtt. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    4. A keveréket 4 db tűzálló tálkában elosztjuk, és aranyszínűre sütjük a 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt.

    MÉG TÖBB TÉSZTA RECEPT >>> 

    MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin