Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült rakott brokkoli

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 4 db burgonya
  • 4 db tojás (+1 db a tejfölbe)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaolaj (+ 1 ek a tejfölbe, + a csirkemellhez)
  • bors
  • 1 tk szerecsendió
  • 3 dl tejföl
  • 4 db csirkemell
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsáira szedjük, és bő sós vízben roppanósra főzzük. A főzővízbe teszünk egy csipet szódabikarbónát hogy a brokkoli szép zöld maradjon. A burgonyát és a tojást is megfőzzük.
    2. Ha megfőttek a hozzávalók, a burgonyát karikára szeleteljük, és a brokkolit és a hagymát felvágjuk.
    3. Egy jénait kikenünk olívaolajjal, a tál aljára rakunk egy sor brokkolit, majd rárakjuk a burgonyát, és megsózzuk, megborsozzuk és reszelünk rá szerecsendiót. Rátesszük a karikára vágott tojást és a hagymát, és addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
    4. A tejfölt kikeverjük a tojással és 1 ek olívaolajjal, és a rakott brokkoli tetejére simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
    5. Amíg sül a brokkoli, addig elkészítjük a fűszeres csirkemelleket. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a csirkemelleket, és forró olajban kisütjük. Ha elkészült a rakott brokkoli, együtt tálaljuk a fűszeres csirkemellel.

    Csirkés fogások >>> 

    Fenséges egytálételek >>> 

    Karfiol, kelbimbó, brokkoli >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin