Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült pulykacomb zöldborsópürével

Hozzávalók

  • 1 db pulykacomb (kb 60 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma + 3 gerezd
  • 1 ek libazsír
  • bors, őrölt fekete
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db burgonya
  • 1 dl tejszín
  • szerecsendió
  • 2 db répa
  • 1 ek vaj
  • 10 dkg zöldborsó

Elkészítés

    1. A combot egy sütőtálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, majd fokhagymával megtűzdeljük.
    2. Mellé teszünk vöröshagymát, fokhagymát, rozmaringot, és libazsírt. 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
    3. A krumplit előfőzzük, majd felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, és ráreszelünk szerecsendiót. Leöntjük tejszínnel, majd ezt is az előmelegített sütőbe tesszük.
    4. A répát megpucoljuk, hosszában felvágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, vajon megpároljuk. A borsót vajon megdinszteljük, egy kevés tejszínnel pürésítjük.
    5. Tálaláskor néhány szeletet teszünk a tányérra a pulykacombból, teszünk mellé krumplit, répát és borsópürét.

Megjegyzés

Szeretem a pulykát, szerintem vetekszik a nevesebb társaival, a kacsával és a libával.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin