Csőben sült padlizsános egytál

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 közepes padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 csipet oregánó

Elkészítés

    Előkészítés: A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A padlizsán szárát levágjuk, húsát héjával együtt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, egy zománcozott szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot 3-4 db széles karikára vágjuk, gyengén megsózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.

    Elkészítés: A hagymát, fokhagymát összekeverjük 2 evőkanál olajjal, a zsemlemorzsával, kevés vízzel, oregánóval. Jól kikeverjük a masszát, hogy lágy legyen, de ne folyós. A padlizsánt folyó víz alatt leöblítjük, és szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és beleterítjük a padlizsánokat. Rárakjuk a paradicsomkarikákat, beterítjük a hagymás masszával, sózzuk, borsozzuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
    1 adag: 350 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek