Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, végeit levágom, és kisujjnyi vastagra szeletelem. Besózom a szeleteket, és 10 percig állni hagyom. A paradicsomokat is megmosom, felszeletelem. A sütőedényt kikenem a margarinnal, majd 1 sor padlizsánt lerakok, megszórom a fűszerekkel, rárakom a paradicsom karikákat. Meglocsolom tejszínnel (kanállal csinálom a jobb eloszlás érdekében). Megszóróm a lereszelt sajttal, majd újra padlizsán következik és a fűszerek. Ezt addig folytatom,amíg elfogy a hozzávaló. A tetejét megöntözöm a maradék tejszínnel, és rászórom a maradék sajtot. Előmelegített sütőben (jénai esetében hideg sütőben kezdem a sütést) 200 fokon kb. 30 percet sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre