Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült padlizsán paradicsommal, tejszínnel és sajttal

MME MME
3 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, végeit levágom, és kisujjnyi vastagra szeletelem. Besózom a szeleteket, és 10 percig állni hagyom. A paradicsomokat is megmosom, felszeletelem. A sütőedényt kikenem a margarinnal, majd 1 sor padlizsánt lerakok, megszórom a fűszerekkel, rárakom a paradicsom karikákat. Meglocsolom tejszínnel (kanállal csinálom a jobb eloszlás érdekében). Megszóróm a lereszelt sajttal, majd újra padlizsán következik és a fűszerek. Ezt addig folytatom,amíg elfogy a hozzávaló. A tetejét megöntözöm a maradék tejszínnel, és rászórom a maradék sajtot. Előmelegített sütőben (jénai esetében hideg sütőben kezdem a sütést) 200 fokon kb. 30 percet sütöm.

Megjegyzés

Natúrszelethez, rántott húsokhoz, sültekhez egyaránt nagyon finom. Rizst vagy sült burgonyát lehet hozzá adni kiegészítő köretként. - MME

Ezek is érdekelhetnek