Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült kelbimbó morzsával és sajttal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kelbimbó
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • őrölt szerecsendió
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • kevés vaj

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A kelbimbót megmossuk, megtisztítjuk, és a külső, csúnyább leveleit leszedjük. Sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

    2.) A prézlit kevés olvasztott vajon megpirítjuk, majd egy kikent jénaiba a kelbimbóval rétegezve letesszük.

    3.) A tojást felverjük, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal, majd a kelbimbók tetején szépen eloszlatjuk. A végén még egy csomó reszelt sajttal megszórjuk az egészet, majd 200 fokon pirosra sütjük a sütőben.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tory666
Elkészítettem, finom lett. Bár elbénáztam, mert alulra tettem egy kis zsemlemorzsát, és hát az szárazon maradt (a recept nem írta a rétegzés sorrendjét, nem tudom miért gondoltam, hogy így kell). Úgyhogy legközelebb alulra megy a kelbimbó, rá a morzsa (de szerintem abból is csak feleannyit teszek, bőven elég volt) De összességében nagyon finom. Első találkozásom volt friss kelbimbóval, és pozitív élmény volt, főleg a mirelit kesernyés kelbimbók után. Sült hús mellé tálaltam köretnek!

Hasonló Receptek

Magazin