Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült kelbimbó

default user icon
2 4.6/5

Hozzávalók

  • 50 dkg kelbimbó
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg füstölt comb
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • reszelt szerecsendió
  • 1 db tojás
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A megtisztított, szükség szerint félbe- vagy negyedbe vágott kelbimbót, sós vízben vagy gőzön, 5 percig pároljuk.
    2. Felforrósított olaj on üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kelbimbót és 2 percig pirítjuk.
    3. A füstölt húst vékonyra szeleteljük. Megolvasztott margarinon megpirítjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojást.
    4. Kivajazott, tűzálló tálba rétegezzük a hagymás kelbimbót és a füstölt húst. Leöntjük a besamelmártással és forró sütőben 20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

    11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>> 

    11 KELBIMBÓS RECEPT, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tokmag74
köszi, hogy feltetted ezt a receptet! Jól sikerült és nagyon ízlett! :)
licit
nagyon finom. Próbáljátok ki a sajtot füstölt sajttal keverni, még finomabb.

Hasonló Receptek

Magazin