Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Csőben sült karfiol

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csőben sült karfiol

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 318
  • Elküldve: 35

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 nagy és 1 kicsi pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 40 dkg tarja (kis kockára vágva)
  • 30 dkg trappista sajt (lereszelve)
  • zsemlemorzsa
  • vaj

Elkészítés:

Sós vízben puhára főzzük a rózsáira szedett karfiolt. Közben egy tálban összekeverjük a tejfölt, a 2 tojást, a kockára vágott tarját és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból maradjon a tetejére is. Kivajazunk egy tepsit vagy jénait, megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe tesszük a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Zsuzsibo küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 10 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 10. AndyXXX
    2012. február 29. (szerda) 10:27
    A csőben sütés azt jelenti, hogy az étel tetején egy pirosra sült réteg keletkezik. Nem feltétlen kell mártás az alapanyagokhoz (de legtöbbször úgy készítik).
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból) Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Diós rácsos pite Diós rácsos pite
Mexikói zöldségleves tortillával Mexikói zöldségleves tortillával
Húsvéti saláta Csilien módra Húsvéti saláta Csilien módra
Spenótos-tejfölös rakott tészta Spenótos-tejfölös rakott tészta
Vajban párolt omlós sertéscomb Vajban párolt omlós sertéscomb
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

Napi tipp
A sonka főzéséből megmaradt sonkalevet vétek kidobni, inkább készítsünk vele egy jóféle, gazdag levest. A sonkalé kiválóan alkalmas krumplilevesek, bablevesek, különféle ragulevesek alapjának. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept