Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Csőben sült karfiol

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csőben sült karfiol

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 318
  • Elküldve: 35

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 nagy és 1 kicsi pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 40 dkg tarja (kis kockára vágva)
  • 30 dkg trappista sajt (lereszelve)
  • zsemlemorzsa
  • vaj

Elkészítés:

Sós vízben puhára főzzük a rózsáira szedett karfiolt. Közben egy tálban összekeverjük a tejfölt, a 2 tojást, a kockára vágott tarját és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból maradjon a tetejére is. Kivajazunk egy tepsit vagy jénait, megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe tesszük a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Zsuzsibo küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 10 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 10. AndyXXX
    2012. február 29. (szerda) 10:27
    A csőben sütés azt jelenti, hogy az étel tetején egy pirosra sült réteg keletkezik. Nem feltétlen kell mártás az alapanyagokhoz (de legtöbbször úgy készítik).
Receptválogatás
Meggy meg cseresznye - desszertben
A nyár ajándéka a ropogós cseresznye és a pikáns meggy - mindkettő nagyon jól illik sütibe, pohárkrémbe, mindenféle édességbe. Szezonban érdemes kihasználni!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Padlizsános-diós tészta sajtmártással Padlizsános-diós tészta sajtmártással
Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával
Ribizliszörp és ribizlilekvár Ribizliszörp és ribizlilekvár
Serpenyős hagymás krumpli Serpenyős hagymás krumpli
Fűszervajas pisztráng sütőben sütve Fűszervajas pisztráng sütőben sütve
Bazsalikomos-cukkinis zöldbableves Bazsalikomos-cukkinis zöldbableves
Fokhagymás pulykamell cukkinival és zöldcitrommal Fokhagymás pulykamell cukkinival és zöldcitrommal
Kapros-lazacos saláta Kapros-lazacos saláta
Tepsiben sült újburgonya kakukkfüves gombával és paradicsomsalátával Tepsiben sült újburgonya kakukkfüves gombával és paradicsomsalátával
Currys csirkemell fűszeres rizzsel és avokádószósszal Currys csirkemell fűszeres rizzsel és avokádószósszal
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122374_sajttorta-110.jpg Elronthatatlan, eredeti és ennivaló: a sajttorta

Nagyon szeretem a sajttortát. Egyszerű, tartalmas, igazán sokat nem kell vele pepecselni és nehéz elrontani, arról nem beszélve,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122372_csevap-110.jpg Pljeskavica, csevap, mititei és társaik

A nyári grillszezon szinte elképzelhetetlen a különféle lángon sütött fasírtok nélkül. Sokan hamburgert készítenek, van, aki a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/109000/109825_korozott_110.jpg Körözött, a legfinomabb kence

A körözött nem hungarikum, Liptauer néven fogyasztják Ausztriában, Szlovákiában Smirkas néven kerül az asztalokra, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122335_torok-110.jpg A színes-ízes török konyha

A török konyha népszerűsége egyszerűségében és hihetetlen változatosságában rejlik. A török gasztronómia égisze alá tartozik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117605_uborka-110.jpg Uborka - fogyaszt, fiatalít és finom!

Uborkaszezon márpedig van – méghozzá a szó legszorosabb értelmében, nem pedig az eseménytelen nyári időszak metaforájaként.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122325_csokikremes-korong-110.jpg Párizsi krémmel töltött omlós korongok

A cukrászatban van néhány olyan alapkrém, amelyek sokoldalúan használhatók, mesésen ízletesek és könnyű elkészíteni őket. Ezek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117300_clafoutis-tejespite-110.jpg A megunhatatlan tejespite

A franciák nagy klasszikusa, a clafoutis, egy gyümölcsökben gazdag tejsodószerű sült pite, idénygyümölcsök nyakon öntve egy kevés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122271_salata-110.jpg Híres saláták - avagy salátakisokos a nyárra

A nyári meleg, a rettegett bikiniszezon vagy csak egyszerűen a friss zöldségek utáni vágy okán nyáron gyakrabban kerül a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept