Keress receptre vagy hozzávalóra

Csőben sült karfiol tejszínes petrezselyemmártással

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 csipetnyi só
  • 5 dkg vaj + a tálhoz
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csipetnyi fehérbors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

    1.

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra bontjuk, majd roppanósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. Ezután óvatosan leszűrjük.

    2.

    Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd kis adagokban, kevergetve felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint.

    3.

    A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A sajtot lereszeljük, majd a tejszínes mártásba forgatjuk a leszűrt karfiollal együtt. Az egészet kivajazott tűzálló tálba terítjük, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre  sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csőben sült karfiol tejszínes petrezselyemmártással recept?


Magazin