Csőben sült karfiol tejszínes petrezselyemmártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 fej karfiol
  • 1 csipetnyi só
  • 50 g vaj + a tálhoz
  • 30 g liszt
  • 300 ml tej
  • 200 ml habtejszín
  • 1 csipetnyi fehérbors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g sajt

Elkészítés

    1.

    A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsákra, majd főzzük roppanósra forrásban lévő, sós vízben. Ezután óvatosan szűrjük le.

    2.

    Forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk rajta a lisztet világosra, majd kis adagokban, kevergetve öntsük fel a tejjel és a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

    3.

    A petrezselymet mossuk meg, vágjuk finomra. A sajtot reszeljük le. Forgassuk a tejszínes mártásba a leszűrt karfiollal együtt. Terítsük az egészet kivajazott tűzálló tálba, majd süssük 200 fokos sütőben aranyszínűre. Natúr halakhoz, vagy csirkéhez illik.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin