Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karfiol sonkával

MME MME
1 4.4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej karfiol
  • 15 dkg főtt sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

A karfiolt a sós vízben kb. 10 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel, besűrítjük, és szerecsendióval, sóval ízesítjük.

A karfiolt tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a sonkát, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Apróbb darabokban rádobáljuk a vajat, és a sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss