Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karfiol extra krémesen

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és félpuhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, és kevergetve világos színűre pirítjuk. A tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett, kis adagokban a liszthez csorgatjuk, simára keverjük, és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, elrendezzük benne a karfiolt, majd rásimítjuk a besamelmártást. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és aranyszínűre sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss