Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült karfiol egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg tészta (pl. penne)
  • 1 db karfiol (kb. 75 dkg)
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 ek olvasztott vaj (+ a formához)
  • 1 ek liszt (BL-51)
  • 2,5 dl 1,5%-os tej
  • 5 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 tk kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. ementáli)

Elkészítés

    1.  A tésztát a csomagoláson olvasható leírás szerint lobogó sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
    2. Közben a karfiolt a levelek eltávolítása után apró rózsákra szedjük, és leöblítjük, lecsepegtetjük. A karfiolrózsákat jól megsózott, forrásban levő vízben főzzük 5 percig, majd szűrőben jeges vízbe merítjük és jól lecsepegtetjük.
    3. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a sonkát apró kockákra vagy vékony csíkokra metéljük. A kétféle hagymát a serpenyőben felhevített olvasztott vajon megizzasztjuk 3-4 perc alatt, majd megszórjuk a liszttel, és enyhén lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, az alaplével, valamint a tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Kevergetve felforraljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egyenletesen kikenünk egy felfújtformát vagy tűzálló tálat. Beletesszük a lecsepegtetett tésztát és karfiolt, óvatosan összeforgatjuk a sonkával, majd meglocsoljuk a szósszal. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.

    11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>> 

    CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin