Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karalábé

MME MME
4.3/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst. Sóval, borssal ízesítjük és fehéredésig pirítjuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymás húst összekeverjük a rizzsel és a nyers tojással. Pirospaprikával fűszerezzük. A karalábét megtisztítjuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. Az üregeket megtöltjük a húsos-rizses masszával. A töltött karalábékat tűzálló tálba ültetjük. Mellédobjuk a kivájt karalábéforgácsokat. Aláöntünk fél pohár, vegetával ízesített vizet. Alufóliával befedjük és forró sütőbe toljuk. 20 percig pároljuk, majd leöntjük a petrezselyemmel ízesített tejföllel. Lefedve további 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve, kissé megpirítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss