Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült gomba burgonyakoszorúban

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott, feldarabolt burgonyát kb. 20 perc alatt sós vízben megfőzzük. A gombákat félbevágjuk.

A felkockázott vöröshagymát 2 dkg felhevített vajon megpároljuk. Beleszórjuk a gombát, majd közepes hőfokon, időnként megkevergetve 6-8 percig pirítjuk. Felöntjük a citromlével, és 2 dl tejföllel behabarjuk. Oregánóval, sóval, őrölt borssal fűszerezzük.

A burgonyát leszűrjük, ráforgácsoljuk a maradék vajat, burgonyatörővel szétnyomkodjuk, közben apránként hozzáadjuk a tejet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

A burgonyapürét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, majd kivajazott 30 cm átmérőjű (kb. 2 literes) hőálló formába körös-körül koszorút nyomunk belőle. A gombákat a burgonyakoszorú
közepébe halmozzuk.

A sajtot lereszeljük (kb. a fele mennyiséget), a tejszínnel és a maradék tejföllel összekeverjük, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. A mártást a gombára merjük, illetve a
burgonyakoszorúra kenjük, a maradék reszelt sajttal meghintjük.

Előmelegített sütőben (gáztűzhelynél 3-as fokozat) 20-25 percig sütjük. Petrezselyemzölddel, oregánóval díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek