A tejet kikeverjük a tojással, azután hozzáadjuk a szódát, majd beleszitáljuk a lisztet. Habverővel összedolgozzuk, pihentetjük 30 percet, majd kiolajozott serpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat.
A kész palacsintákat megtöltjük a fahéjjal elkevert porcukorral, feltekerjük, majd két rétegben egymásra fektetve olajjal kikent, hőálló tálba helyezzük.
Az öntethez a tejet kikeverjük a tojással, a kristály- és a vaníliás cukorral, majd a palacsintákra öntjük. 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a palacsinták tetejét fahéjas porcukorral.
Akkor jó a palacsintatészta, ha a massza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre