Csőben sült fahéjas-vaníliás palacsinta

Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Íme egy csőben sült változat.

Hozzávalók

  • 350 ml tej
  • 2 db tojás
  • 150 ml szódavíz
  • 250 g liszt
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • Az öntethez:
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1.

    Keverjük ki a tejet a tojással, azután adjuk hozzá a szódavizet, majd szitáljuk bele a lisztet. Habverővel dolgozzuk össze, pihentessük 30 percet, majd kiolajozott serpenyőben egyesével süssük ki a palacsintákat.

    2.

    A kész palacsintákat töltsük meg fahéjas porcukorral, tekerjük fel, majd két rétegben egymásra fektetve helyezzük olajjal kikent hőálló tálba.

    3.

    Az öntethez a tejet keverjük ki a tojással, a kristály- és a vaníliás cukorral, majd öntsük a palacsintákra. Süssük a 170 fokos sütőben kb. 20 percig.

    4.

    Tálaláskor szórjuk meg a palacsinták tetejét fahéjas porcukorral.

    Fotó és food styling: Csigó Zita 

Akkor jó a palacsintatészta, ha a massza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin