Csőben sült fahéjas-vaníliás palacsinta

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl szóda
  • 25 dkg liszt
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • Az öntethez:
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1.

    A tejet kikeverjük a tojással, azután hozzáadjuk a szódát, majd beleszitáljuk a lisztet. Habverővel összedolgozzuk, pihentetjük 30 percet, majd kiolajozott serpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat.

    2.

    A kész palacsintákat megtöltjük a fahéjjal elkevert porcukorral, feltekerjük, majd két rétegben egymásra fektetve olajjal kikent, hőálló tálba helyezzük.

    3.

    Az öntethez a tejet kikeverjük a tojással, a kristály- és a vaníliás cukorral, majd a palacsintákra öntjük. 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

    4.

    Tálaláskor megszórjuk a palacsinták tetejét fahéjas porcukorral.

Megjegyzés

Fotó és food styling: Csigó Zita 

MME
Akkor jó a palacsintatészta, ha a massza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin