Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült csülök

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt sózzuk be. Majd vagdossunk le a húst a csontról amennyire csak lehet, és helyezzük el a jénaiban vagy cserépedényben (ha cserépedényben készítjük, akkor azt is be kell áztatni előtte pár órával).

A paprikát, paradicsomot, hagymát felnégyeljük, és egy icipicit megsózzuk. Majd a fokhagymával együtt szépen elrendezzük a húsdarabok közt.

Ezután egy mélytányérban összekeverjük a lisztet, a pirospaprikát és a borsot, egy másik tányérban az olajat és a tejfölt. Végül a kettőt összedolgozzuk, és a zöldségek tetejére kenjük, majd rátesszük a tál tetejét.

200 fokos sütőben sütjük kb. 1,5 órán át. Mikor a tejfölös keverék megkérgesedett a tetején, akkor öntsünk alá egy pohár meleg vizet!

Igazából friss kenyérrel kellene, de kínálhatunk hozzá köretet is. Savanyűságot mindenképpen!

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss