Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült csirkés penne

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paprikát felnegyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk, a csirkehúst csíkokra vágjuk.

A serpenyőben felhevített olajon megsütjük a húst. Közben sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon lefedve, alacsony hőfokon kb. 5 percig dinszteljük a hagymát és a paprikaszeleteket. Az oregánó leveleit letépkedjük, és durvára aprítjuk. A paradicsomot kis darabokra vágjuk, majd a durvára aprított oregánóval együtt hozzáadjuk a dinsztelt paprika-hagyma keverékhez. Felfőzzük, sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Hozzákeverjük a húst.

Közben a tésztát sós vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük, leszűrjük. A tésztát tűzálló tálba tesszük a zöldséges-húsos keverékkel, összeforgatjuk. A sajtot a tetejére reszeljük.

Előmelegített sütőben 190 Celsius-fokon 20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss