Elkészítés: A paprikát felnegyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk, a csirkehúst csíkokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített olajon megsütjük a húst. Közben sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon lefedve, alacsony hőfokon kb. 5 percig dinszteljük a hagymát és a paprikaszeleteket. Az oregánó leveleit letépkedjük, és durvára aprítjuk. A paradicsomot kis darabokra vágjuk, majd a durvára aprított oregánóval együtt hozzáadjuk a dinsztelt paprika-hagyma keverékhez. Felfőzzük, sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Hozzákeverjük a húst.
Közben a tésztát sós vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük, leszűrjük. A tésztát tűzálló tálba tesszük a zöldséges-húsos keverékkel, összeforgatjuk. A sajtot a tetejére reszeljük.
Előmelegített sütőben 190 Celsius-fokon 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre