A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A vékony karikára vágott hagymát és fokhagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a csirkemellett. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés oregánóval. 5 percig pároljuk.
A spenótot kevés víz hozzáadásával felolvasztjuk egy kis lábasban, megborsozzuk, megsózzuk, beletesszük a fokhagymát, belekeverünk 1 pohár tejfölt, összeforraljuk, és a kifőzött tésztával összekeverjük.
Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, belerakjuk a spenótos penne felét, rátesszük a párolt csirkemellet, megszórjuk reszelt sajttal, beborítjuk a spenótos tészta másik felével, és megszórjuk ismét reszelt sajttal.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején (kb. 15 perc).