Elkészítés: A szalonnát kevés olívaolajon kissé lesütjük, majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzátéve megpároljuk, míg fehér nem lesz a hús. Sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát. ozzáadunk 1 dl vizet.
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedjük. Kevés fűszeres (só, bors) vízben megpároljuk, majd leszűrjük, és összekeverjük a csirkemellel.
Ezalatt elkészítjük a bechamelmártást. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet. Így egy világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel és a főzőtejszínnel, csomómentesen elkeverjük. Megszórjuk kevés fehérborssal és frissen reszelünk hozzá szerecsendiót. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
Egy tepsit vagy jénait kivajazunk, belemerünk 3-4 merőkanál mártást, erre tesszük a száraztésztát és a brokkolis húst, és ráöntjük a maradék bechamelt. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre