Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült bolognai spagetti vörösborral

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

1. A tésztát felteszem főni. A hagymákat aprítom, a gombát, paprikákat és a paradicsomot darabolom.

2. Egy serpenyőben elkészítem a ragút. Olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a gombát, fűszerezem. A felét kiveszem, félreteszem. Hozzáadom a húst és a darabolt bacont. Amikor a hús már fehér, és a bacon is megsült, belerakom a paprikát, paradicsomot, újra fűszerezem ha szükséges, beleöntöm a csiliszószt és a vörösbort. Lereszelem a sajtot.

3. Amikor a tészta már al dente megfőtt, leszűröm és a ragúhoz keverem. A tésztát átteszem egy szögletes tűzálló edénybe, és berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.

4. Tálaláskor négyzetesen felszeletelem. Két darabot egy tányérra helyezek. Rakok rá és mellé gombát, olívabogyót, koktélparadicsomot. Locsolok rá és a tányérra ketchupot, szórok rá sajtot.

Megjegyzés

Kedvelem az olasz tésztákat, a spaghetti bolognese az egyik kedvenc. Sajnos a bazsalikom nem bírta a törődést, így szárított bazsalikomot kellett használnom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss