Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült besameles spárga

default user icon

Hozzávalók

  • 4 dkg laktózmentes vaj
  • 3 dkg rizsliszt
  • 80 dkg spárga
  • 3 dl laktózmentes tej
  • 15 dkg laktózmentes sajt
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk só

Elkészítés

    1. 3 dkg vajat egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztunk. Hozzáadjuk a rizslisztet és folyamatosan kevergetjük, amíg aranyszínű lesz. Ezután hozzáöntjük a tejet, és még 7-8 percig főzzük. Ha összecsomósodna, egy szűrőn átdolgozzuk.
    2. A sajtot lereszeljük, és hozzáadjuk a még meleg besamelhez, a szerecsendióval és a sóval együtt. Addig kevergetjük, amíg a sajt beleolvad a mártásba.
    3. A spárgákról levágjuk a kemény végeket, majd 5 percig sós vízben főzzük. A maradék vajjal kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a spárgákat, és ráöntjük a sajtos besamelt. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz.

    Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

    SPÁRGALEVES PIRÍTOTT BACONNEL>>> 

    SPÁRGÁS RIZOTTÓ>>> 

    SPÁRGÁS-SAJTOS CSIRKEMELLSZELET>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin