Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült besameles spárga

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csőben sült besameles spárga elkészítéséhez 3 dkg vajat egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztunk. Hozzáadjuk a rizslisztet és folyamatosan kevergetjük, amíg aranyszínű lesz. Ezután hozzáöntjük a tejet, és még 7-8 percig főzzük. Ha összecsomósodna, egy szűrőn átdolgozzuk.
  2. A sajtot lereszeljük, és hozzáadjuk a még meleg besamelhez, a szerecsendióval és a sóval együtt. Addig kevergetjük, amíg a sajt beleolvad a mártásba.
  3. A spárgákról levágjuk a kemény végeket, majd 5 percig sós vízben főzzük. A maradék vajjal kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a spárgákat, és ráöntjük a sajtos besamelt.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss