Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei csőben sült baconös-sajtos kelbimbó - ez főétel és köret egyben!

default user icon
MME
A kelbimbó igen megosztó zöldség: aki szereti, az egyenesen imádja, aki pedig nem, az illatától is rosszul van. Ám ez a rakott, csőben sült változat, tekintélyes mennyiségű baconnel és sajttal még a kelbimbó-gyűlölőket is megszelidítheti, sőt, át is csábíthatja a rajongói táborba. Próbáljátok ki, mert köretnek és egytálételnek is nagyszerű!

Jó volna, ha a kelbimbót mindneki szeretné, úgyanis ez egy igazi szuperzöldség: nagyon magas a C-vitamin-tartalma (10 dkg kelbimbó fedezi egy felnőtt napi szükségletét), ezenkívül gazdag K-vitaminban, folsavban, A-vitaminban, mangánban, élelmi rostokban. Továbbá található benne kálium, B1-, B2- és B6-vitamin, E-vitamin, réz, vas és kálcium. Sok benne a szénhidrát és a fehérje. Azért, hogy mindenki szívéhez a lehető legközelebb hozzuk a kelképoszta e közeli rokonát, elkszítettük ezt a csőben sült változatot: tejföllel, pirított baconnel és sok-sok sajttal! Aki ezt kóstolva nem hódol be a kelbimbónak, az tényleg menthetetlen, és kénytelen lesz mennyei kelbimbós fogások nélkül leélni az életét. 

Hozzávalók a csőben sült sajtos-baconös kelbimbóhoz:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg bacon
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg sajt

Elkészítése:

 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss