Jó volna, ha a kelbimbót mindneki szeretné, úgyanis ez egy igazi szuperzöldség: nagyon magas a C-vitamin-tartalma (10 dkg kelbimbó fedezi egy felnőtt napi szükségletét), ezenkívül gazdag K-vitaminban, folsavban, A-vitaminban, mangánban, élelmi rostokban. Továbbá található benne kálium, B1-, B2- és B6-vitamin, E-vitamin, réz, vas és kálcium. Sok benne a szénhidrát és a fehérje. Azért, hogy mindenki szívéhez a lehető legközelebb hozzuk a kelképoszta e közeli rokonát, elkszítettük ezt a csőben sült változatot: tejföllel, pirított baconnel és sok-sok sajttal! Aki ezt kóstolva nem hódol be a kelbimbónak, az tényleg menthetetlen, és kénytelen lesz mennyei kelbimbós fogások nélkül leélni az életét.
Hozzávalók a csőben sült sajtos-baconös kelbimbóhoz:
- 50 dkg kelbimbó
- só
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg bacon
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg sajt
Elkészítése: