Elkészítés: A hagymát finomra, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk.
Olajat hevítünk, ebben először a hagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a kaliforniai paprikát, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a curryt és a félbevágott chilipaprikát, majd a kis darabokra vágott zúzát.
Összeforgatjuk, felöntjük vízzel, és 1 órát főzzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, a végén szaftos pörkölt állaga legyen.
Ekkor beleadjuk a bulgurt, és még 10-15 percig főzzük. Pihentetjük kicsit, addig az almák belsejét kivájjuk.
Betöltjük a zúzás bulgurt a kivájt almákba, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percet sütjük.
Előételként és főételként is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre