Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel

Hozzávalók

  • A zúzapörkölthöz:
  • 1/2 kg csirkezúza
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1/2 tk köménymag
  • bors ízlés szerint
  • 2 tk piros paprika
  • 1 tk só
  • 2 ek étolaj
  • A kapros nokedlihez:
  • 1 dl víz
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csokor vágott kapor
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk.
    2. A megtisztított hagymákat apróra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprika krémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfővi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
    3. A lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük, majd  a galuskákat lobogó forró vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Ha feljöttek a víz feszínére, szűrőkanálba téve, folyó víz alatt leöblítjük, majd egy tálban, egy kanál étolajjal összekeverjük.

      ROZMARINGOS PÁROLT ZÚZA BURGONYÁS KUKORICALEPÉNNYEL >>> 

      KAPROS-KÖMÉNYMAGOS ZÚZALEVES - MINDMEGETTE VILLÁMVERSENY >>> 

      TANYASI CSIRKEAPRÓLÉK-LEVES >>>

Megjegyzés

A mai ebédünk csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek