Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkével töltött padlizsán

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 1 tojás
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • bors
  • 2 paradicsom
  • 5 dkg emmentáli sajt
  • kevés olaj
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • fél csokor tárkony
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A filézett csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Sóval, borssal, apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemmel fűszerezzük.

    A padlizsánokat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd kanállal kikaparjuk a belsejüket.

    A felszeletelt hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet a felkarikázott paradicsommal, és félkészre sütjük.

    A fehérbort lassan felforraljuk, majd a füstölt sajt kivételével beletesszük és felolvasztjuk az apró darabokra vágott sajtokat.

    A félig kihűlt csirkéhez ütünk 1 tojást. Elkeverjük, és megtöltjük velük a padlizsánokat. Meglocsoljuk az olvasztott sajttal, végül ráreszeljük a füstölt sajtot.

    Sütőben, mérsékelt hőfokon megsütjük. Párolt rizst adhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lora02 5 évvel ezelőtt
Mit csinálunk a padlizsán kikapart belsejével?

Hasonló Receptek

Magazin