Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkével töltött kagylótészta curry mártással

default user icon
3 4.5/5
Csirkével töltött kagylótészta curry mártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 3 fél kaliforniai paprika (háromszínű)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg óriás kagylótészta
  • fél szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál curry
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál joghurt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Bő vizet forralunk. A csirkemellet ledaráljuk. A paprikákat megmossuk, húsukat kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és habzsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból a száraz tésztába töltjük. A forró vízben megfőzzük a töltött tésztákat. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

    2. Közben elkészítjük a mártást. A póréhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk rajta, hozzáöntjük a fehérbort, és beforraljuk. Belekeverjük a curryport, felöntjük a tejszínnel, és 2-3 percig főzzük.

    3. A mártást leturmixoljuk, beletesszük a töltött kagylókat, és lassú tűzön megforgatjuk benne. A kagylókat tányérra szedjük, és ráöntjük a mártást. Joghurttal és korianderrel dekorálhatjuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további receptjeit, fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liszizsuzsika
Köszönöm, már értem. Mivel most tudtam beszerezni ezt a fajta tésztát, ma tartom a premiert.
oszi.balazs
Nekem ilyen problémám még nem volt, mindig benne maradt a töltelék. Esetleg próbáld meg a csirkét konyhai aprítógépben ledarálni. Fontos, hogy a tölteléket levegőmentesen kell betölteni a tésztába, így nem tudja kimosni a főzővíz. És nem lobogó vízben, csak gyöngyöző vízben főzzük. Sok sikert! Balázs
liszizsuzsika
Hogy a csudában marad a csirkés töltelék a tésztában főzés közben?

Hasonló Receptek

Magazin