Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkeszárny
  • 1 tk fűszersó (sült csirkés)
  • 4 db krumpli
  • 4 db csicsóka
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 4 ek olaj
  • 1 dl húslevesalaplé (lehet kockából is)

Elkészítés

    1. A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, és alaposan meghintjük a fűszersóval.
    2. A zöldségeket megtisztítjuk, megközelítőleg egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
    3. Egy közepes tepsit kikenünk a zsírral, beleszórjuk a hagymakarikákat, majd a többi zöldséget is.
    4. Meghintjük a sóval, borssal. Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk az olajjal és a húsleves alaplével. 
    5. Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, míg a hús megpuhul kb. 35-45 perc alatt. Ekkor az alufóliát eltávolítjuk és további 10 perc alatt pirosra sütjük a csirkeszárnyakat. Sütés közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk a húst. Melegen, azonnal kínáljuk. 

    CSÍPŐS MÉZES CSIRKESZÁRNY>>> 

    EXTRA FŰSZERES ROPOGÓS CSIRKESZÁRNY>>> 

    MÉZES-SZEZÁMOS CSIRKESZÁRNY>>> 

Megjegyzés

Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre tálalható.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin