Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Hozzávalók

  • 50 dkg csirke szárny
  • 1 tk fűszersó (sült csirkés)
  • 4 darab krumpli
  • 4 nagy darab csicsóka
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál bors (őrölt)
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl húsleves alaplé (vagy ételízesítő 1 dl vízzel)

Elkészítés

    1. A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk, lecsepegtetjük róla a vizet és alaposan meghintjük a fűszersóval.
    2. A zöldségeket megtisztítjuk, megközelítőleg egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
    3. Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral, beleszórjuk a hagymakarikákat, majd a többi zöldséget is.
    4. Meghintjük egy kevés sóval, borssal. Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk egy kevés olajjal és a húsleves alaplével. (Ha ez nincs otthon, akkor helyette ételízesítős vízzel).
    5. Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, míg a hús megpuhul körül-belül 35-45 perc alatt. Ekkor az alufóliát eltávolítjuk és pirosra sütjük a csirkeszárnyakat. Sütés közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk a húst. Melegen, azonnal kínáljuk. 

    CSÍPŐS MÉZES CSIRKESZÁRNY>>> 

    EXTRA FŰSZERES ROPOGÓS CSIRKESZÁRNY>>> 

    MÉZES-SZEZÁMOS CSIRKESZÁRNY>>> 

Megjegyzés

Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre tálalható.

AranyTepsi
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes