Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkeszárny fűszeres bundában

Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 2 tk mustár
  • 1 tk csípős Piros Arany
  • kukoricaliszt
  • 5 dl olaj

Elkészítés

    1. A csirkeszárnyat alaposan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután besózzuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.
    2. A tojáshoz hozzákeverjük a tejet és az áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a mustárt és a Piros Aranyat, és alaposan összekeverjük.
    3. Ezután fokozatosanhozzákeverjünk annyi kukoricalisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.Az olajat egy serpenyőben felhevítjük.
    4. A csirkeszárnyakat kukoricalisztbe, majd a fűszeres palacsintatésztába forgatjuk.Ezután óvatosan az olajba tesszük, majd egy fedővel lefedjük. A lángot mérsékeljük és lassan, a húst többször átfordítva szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerinti körettel és savanyúsággal tálaljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek