A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk fél órát állni. Ezután egy tálcára szórjuk a kukoricadarát, a kakukkfüvet, az őrölt borsot és a pirospaprikát, majd összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk az olívaolaj felével. A csirkeszárnyakat alaposan beleforgatjuk a fűszeres kukoricadarába, és egymás mellé helyezzük a tepsin.
A krumplit megpucoljuk, ízlés szerint hasábokra vágjuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A kukoricadarát összekeverjük a pirospaprikával, és a szárazra törölt krumplira szórjuk, alaposan összeforgatjuk, majd a csirkeszárnyak mellé tesszük. A maradék olívaolajjal megspricceljük mind a csirkeszárnyakat, mind pedig a krumplit.
A sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük (nem kell előmelegíteni a sütőt!!!). Amikor szép pirosra sültek a csirkeszárnyak, még forrón meglocsoljuk a sütéskor összegyűlt forró olajjal.
Tálaláskor a tányérra sült krumplit halmozunk, ráhelyezzük a szép pirosra sült csirkeszárnyakat, majd ízlés szerint salátával kínáljuk.