Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkesalátás tésztafészek

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta (fagyasztott)
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • A salátához:
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg jégsaláta
  • 1 db alma
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • 1/2 tk porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek durvára vágott dió
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A tésztát kiolvasztjuk. A két oldalát félig behajtjuk, majd összecsukjuk, mint egy könyvet és újra összehajtjuk. Végül keresztben is félbehajtjuk. Legalább 30 percig pihentetjük a hűtőben. Lisztezett felületen megütögetjük kissé sodrófával, majd kb. 8 mm vékonyra nyújtjuk.

    2.

    A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjunk az egyikből nagyobb, a másikból kisebb köröket. A felvert sárgájával megkenjük őket. A kisebb karikákat a nagyobbakra tesszük, és benyomjuk a közepüket. Ismét kb. 30 percet pihentetjük a hűtőben, majd a 200 fokos sütőbe toljuk 15 percre.

    3.

    A csirkemellet sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Hagyjuk kihűlni, és kockákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a porcukorral és a citromlével, majd hozzáadjuk a felaprított salátát és almát, valamint a diót. Az elősütött tésztafészkekbe kanalazzuk.

Négyzet alakúra is vághatjuk a tésztát, sőt készen is vásárolhatunk tésztafészket. Vigyázzunk, hogy a tojás ne folyjon le a tészta oldalára, különben nem fog megemelkedni. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin