Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkesaláta masnitésztával

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg masnitészta
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 4 dkg dióbél
  • 8 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg vegyes saláta
  • frissen őrölt bors
  • Az öntethez:
  • 4 ek majonéz
  • 4 ek tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1/4 db citrom
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

    1. Sós vízben puhára főzzük a megtisztított csirkemellet kb. 25 perc alatt. Ezután kiszedjük a húst a főzővízből, hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk kisebb szeletekre.
    2. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Közben az öntethez kikeverjük a majonézt a tejföllel, a mustárral, a citrom kifacsart levével és a porcukorral, aztán hűtőbe tesszük.
    3. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és összeforgatjuk a durvára aprított dióval, a felkockázott sajttal, a hússzeletekkel, a leszűrt tésztával, valamint az öntettel. Tálalás előtt beleforgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett salátaleveleket, majd egy kevés borssal meghintve tálaljuk.
    4. RÓMAI SALÁTA DIÓVAL 
    5. TÖLTÖTT FEJES SALÁTA 
    6. ÜVEGTÉSZTA SALÁTA CSIRKEMELLFILÉVEL 

Megjegyzés

Ideális vendégváró fogás. A salátalevelek kivételével előre összekeverhetünk minden alapanyagot, majd a hűtőben tárolhatjuk. A salátaleveleket csak közvetlenül tálalás előtt forgassuk a salátába.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin