Sós vízben puhára főzzük a megtisztított csirkemellet kb. 25 perc alatt. Ezután kiszedjük a húst a főzővízből, hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk kisebb szeletekre.
A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Közben az öntethez kikeverjük a majonézt a tejföllel, a mustárral, a citrom kifacsart levével és a porcukorral, aztán hűtőbe tesszük.
A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és összeforgatjuk a durvára aprított dióval, a felkockázott sajttal, a hússzeletekkel, a leszűrt tésztával, valamint az öntettel. Tálalás előtt beleforgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett salátaleveleket, majd egy kevés borssal meghintve tálaljuk.
Ideális vendégváró fogás. A salátalevelek kivételével előre összekeverhetünk minden alapanyagot, majd a hűtőben tárolhatjuk. A salátaleveleket csak közvetlenül tálalás előtt forgassuk a salátába.
Minél többet, szebbet, nagyobbat – az ünnepek tájékán sokakat elragad a hév, aminek a következménye lehet a pazarlás és a felesleges felhalmozás, amire nemcsak nekünk, de a környezetünknek sincs szüksége. Néhány apró lépéssel azonban zöldebbé tehetjük ezt a karácsonyt.
Zebegény csodálatos hely – mondta Nikolettnek és Lászlónak egy közelben lakó nagynéni, és őket is elbűvölte a természeti környezet. A Hegyi Kabin teraszán ülve kivételes panoráma tárul elénk.
A főváros egyik legszebb helyén, a Várkert Bazárral található az Ybl Budai Kreatív Ház. Nem is hinnénk, hogy a neoreneszánsz ékszerdoboz egykor ipari létesítményt rejtett.