Csirkés zgvacet, avagy horvát csirkepaprikás

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg tanyasi tyúk szárnya, combja, háta és nyaka
  • 1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
  • 2 nagy, durván felszeletelt sárgarépa
  • 2 evőkanál konzerv paradicsompüré
  • 1 bögre száraz fehérbor
  • ½ bögre extraszűz olívaolaj
  • egész feketebors

Elkészítés

    1. Egy nagy lábasban, közepes lángon, addig sütjük a húsdarabokat olivaolajon, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz. A húst kivesszük a lábasból és félretesszük.
    2. A megmaradt zsiradékba szórjuk a felaprított sárgarépát és hagymát, és egy kis sót, hogy a hagyma gyorsabban puhuljon meg. Tíz percig lassú tűzön főzzük, addig, amíg éppen csak karamellizálódni kezd.
    3. Visszatesszük a csirkedarabokat a lábasba, és beleöntjük a fehérbort valamint a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, és néhány szem feketeborsot adunk még hozzá.
    4. Meleg vizet – még jobb, ha csirkhús alaplét – öntünk a lábosba úgy, hogy az majdnem ellepje a húst. A lábast lefedjük, de nem teljesen, hagyjunk egy kis rést, hogy a gőz egy része szabadon távozhasson. Lassú tűzön két órán keresztül főzzük. Időnként megkevergetjük, hogy a hús ne tapadjon le az edény aljára.

      A zgvacetet hagyományosan fuzival, egy isztriai tésztafélével szolgáluk fel.

      A recept és a fotó a Kövesd Donalt Európába! című sorozatból származik, amely február 26-tól látható, minden pénteken, a Food Network tévécsatornán!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin