Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés zabpalacsinta

30 perc
bonyolult
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • petrezselyem zöld
  • metélőhagyma
  • 2 db aszalt paradicsom
  • 1 db zöldhagyma
  • 1 szelet kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db kis méretű tojás
  • 2 ek tejföl (12 %-os)
  • 1 dl kaukázusi kefir
  • 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • 1 ek reszelt trappista sajt
  • bors
  • 1 dl főzőtejszín
  • olaj (a sütéshez)
  • Joghurtos öntet hozzávalói:
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk Dijoni mustár
  • petrezselyem
  • metélőhagyma
  • Padlizsános paradicsomos ragu hozzávalói:
  • 1 db nagyméretű padlizsán
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db kápia paprika
  • 1 fél szál póréhagyma
  • frissen őrölt bors
  • csipetnyi csili
  • méz
  • 2,5 dl sűrű paradicsomlé
  • 2 tk. méz ( cukorbetegek édesítőt használjanak)
  • 2 ek.olívaolaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, a snidlinget, az aszalt paradicsomot, zöldhagymát, paprikát és összezúzzuk a fokhagymát. 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a zöldhagymát és a kápia paprikát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a csipetnyi sót.
  2. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kefirt, a lisztet, és a zabpelyhet és jól elkeverjük. Beletesszük a csirkemellet, a reszelt sajtot, a zöld fűszereket, a dinsztelt hagymát, sózzuk borsozzuk. Egy kicsit merülőmixerrel turmixoljuk, de csak annyira hogy maradjon benne kis csirkemell darab, majd hozzáöntjük a tejszínt. Sűrű palacsintaszerű masszát kell kapjunk, (olyat mintha almás palacsintát sütnénk). Ha túl sűrű tejjel, vagy tejszínnel hígítsuk.
  3. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevítünk, erre ráhalmozzuk a masszát, és közepes hőfokon sütjük. Amikor átfordítjuk a tepsit befedjük, oldalanként kb 2 percig sütjük, ameddig szép színt kap. Papírtörlőre szedjük. Mártogatóssal, vagy valamilyen zöldséges raguval kínáljuk.
  4. Joghurtos öntet készítés: összekeverjük a hozzávalókat és azonnal kínáljuk.
  5. A padlizsánt középen ketté vágjuk, egyik felét a sütőben megsütjük, a másik felét felkockázzuk, sózzuk és friss citromlevet facsarunk rá. A paprikát és a hagymát felaprítjuk, egy teflonserpenyőbe olajat teszünk, rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a paprikát. Ízesítjük egy kis csilivel, sóval, borssal és mézzel, majd felengedjük kb 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével, és beletesszük a héjából kikapart fél sült padlizsánt. Összefőzzük és máris kínáljuk. 

ZABPALACSINTA KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL, TEJFÖLKRÉMMEL >>> 

 

Megjegyzés

Kiadós, palacsinta formában a gyerekek is szívesen fogyasztják. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss