A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, a snidlinget, az aszalt paradicsomot, zöldhagymát, paprikát és összezúzzuk a fokhagymát. 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a zöldhagymát és a kápia paprikát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a csipetnyi sót.
A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kefirt, a lisztet, és a zabpelyhet és jól elkeverjük. Beletesszük a csirkemellet, a reszelt sajtot, a zöld fűszereket, a dinsztelt hagymát, sózzuk borsozzuk. Egy kicsit merülőmixerrel turmixoljuk, de csak annyira hogy maradjon benne kis csirkemell darab, majd hozzáöntjük a tejszínt. Sűrű palacsintaszerű masszát kell kapjunk, (olyat mintha almás palacsintát sütnénk). Ha túl sűrű tejjel, vagy tejszínnel hígítsuk.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevítünk, erre ráhalmozzuk a masszát, és közepes hőfokon sütjük. Amikor átfordítjuk a tepsit befedjük, oldalanként kb 2 percig sütjük, ameddig szép színt kap. Papírtörlőre szedjük. Mártogatóssal, vagy valamilyen zöldséges raguval kínáljuk.
Joghurtos öntet készítés: összekeverjük a hozzávalókat és azonnal kínáljuk.
A padlizsánt középen ketté vágjuk, egyik felét a sütőben megsütjük, a másik felét felkockázzuk, sózzuk és friss citromlevet facsarunk rá. A paprikát és a hagymát felaprítjuk, egy teflonserpenyőbe olajat teszünk, rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a paprikát. Ízesítjük egy kis csilivel, sóval, borssal és mézzel, majd felengedjük kb 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével, és beletesszük a héjából kikapart fél sült padlizsánt. Összefőzzük és máris kínáljuk.