Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkés töltött tök (súlykontroll)

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12,5 dkg csirkemell
  • 1 kisebb friss tök
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 közepes fej vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál zabkorpa
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 kis csokor friss kapor
  • bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tököt kettévágom, majd meghámozom, és kikaparom a belsejét. Amiben sok a mag, azt kidobom, de a többit félreteszem. Kb. 1,5-2 cm vastag karikákra vágom a tököt.

    Egy tepsit olajjal vékonyan kikenek, és rárakom a tökkarikákat, majd sózom, borsozom és állni hagyom.

    Közben a csirkemellet, a félretett tökbélt, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, majd együttesen ledarálom, így nem lesznek benne érezhető nagyobb darabok. Utána hozzáadom a fűszereket, a sót, borsot, szerecsendiót, zabkorpát, pirospaprikát, és jól összekeverem, majd kevés joghurttal javítom az állagát fasírtszerűre, és a tök karikák közepébe halmozom a masszámat. Nem baj, ha nem jut minden egyes tökkarikába, azokat fel lehet aprítani, és a többi köré helyezni.

    Felöntöm vízzel úgy, hogy a karikákat ellepje, majd 200 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Mielőtt kiveszem, a maradék joghurtot pici sóval és az aprított kaporral elkeverem, és ráöntöm a fasírtos tökkarikákra, majd visszateszem még kb. 5-10 percre, hogy piruljon.

    Ha kész, paradicsomszeletekkel tálalom.

Megjegyzés

A recept az összes szakaszban fogyasztható.

Husika120
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin