Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés töltött padlizsán

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájuk a belsejét, megsózzuk, és félretesszük. A csirkehúst 1 cm-es kockákra aprítjuk, a gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsánhúst 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a csirkehúst, és nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, és keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a padlizsánhússal még 1 percig pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük a reszelt sajt felével és a tojással.
  3. A húsos-gombás ragut a szárazra törölt és besózott padlizsánokba töltjük. Mindegyik tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Paradicsomsalátát kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Amelyik alja billegne, abból kicsit leszelünk töltés előtt, így nem dől el a padlizsánunk sütés közben. A paradicsomsalátához kell 2 db nagyobb paradicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 szál kakukkfű és egy kis galambbegysaláta, valamint durva tengeri só és egy kis olívaolaj. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss